Με… συμβάσεις υπόσχεται αναμόρφωση του ΕΣΥ ο Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε προσλήψεις προσωπικού στον χώρο της δημόσιας υγείας, λησμονώντας ωστόσο να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται για μόνιμους αλλά για συμβασιούχους. 

Στο θέμα της ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επιχειρώντας να δείξει πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προωθεί τις απαιτούμενες αλλαγές εν μέσω πανδημίας. 

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», μίλησε για προσλήψεις προσωπικού στον χώρο της δημόσιας υγείας, λησμονώντας ωστόσο να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται για μόνιμους αλλά για συμβασιούχους. 

«Εντός τριών μηνών προσλάβαμε πάνω από 3.073 εργαζομένους, εκ των οποίων 381 ιατροί και 2.692 νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό», είπε ο κ. Κικίλιας, χωρίς να αναφέρει πως πρόκειται για ετήσιες συμβάσεις γιατρών και για διετείς στην περίπτωση του υπόλοιπου προσωπικού. 

«Επιπλέον βρίσκονται στο τελικό στάδιο πρόσληψης 942 μόνιμοι γιατροί», πρόσθεσε ο υπουργός, δίχως και σε αυτήν την περίπτωση να σημειώσει ότι πρόκειται για μια προκήρυξη που είχε φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την οποία είχε «παγώσει» η Νέα Δημοκρατία πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα προ πανδημίας δεδομένα, οι ελλείψεις –όπως προκύπτουν από τους πετσοκομμένους οργανισμούς των νοσοκομείων του ΕΣΥ– σε υγειονομικούς ανέρχονται στις 30.000.

«Μετατρέψαμε την κρίση σε ευκαιρία, αναμορφώνοντας το ΕΣΥ. Αυτή η προσπάθεια όχι απλά δεν θα ανασταλεί, αλλά θα ενταθεί τους επόμενους μήνες», είπε κατά τα άλλα ο υπουργός.

Όλα αυτή τη στιγμή που το Eurogroup αποφάσισε πριν από περίπου δέκα ημέρες, ότι δεν τίθενται όροι για τον δανεισμό από τον ESM, εφόσον οι χώρες χρησιμοποιήσουν την πιστωτική γραμμή αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των συστημάτων υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί